Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/eevak541/public_html/extranet/inc/core/core_mysql_db11.php on line 22
Doulan tuki raskausaikana
Perinteisen kiinalaisen lääketieteen kokonaisvaltaisia akupunktiohoitoja

Doulan tuki raskausaikana

« Takaisin
12.05.2016

Tapaan työssäni päivittäin raskaana olevia äitejä, jotka kaipaavat tukea synnytykseen valmistautumisessa. Toisaalta moni ensisynnyttäjä ei tiedä miten synnytykseen voisi valmistautua ja jättää siksi aiheen vähälle tutustumiselle. Näistä ajatuksista kumpusi tarve tarjota doulan tuki myös silloin, kun ajatus doulasta synnytyksessä tuntuu vieraalta. 

Olen työssäni nähnyt kuinka synnytykseen valmistautuminen kannattaa, synnytyksen kulkuun perehtyminen auttaa voittamaan pelkoja ja voimaannuttaa äidin synnyttämään omalla tavallaan. Puolison tiedollinen valmius auttaa äitiä synnytyksen edetessä ja luonnollisten kivunlievitysmenetelmien hallitseminen antaa varmuutta olla tukevasti tukena koko matkan ajan.

Kuulen kovin usein lauseet 'luotan sitten kätilöihin ja ammattilaisiin sairaalassa' ja 'eihän siihen voi mitenkään valmistautua, tulee mitä tulee kun ei etukäteen voi tietää miten se menee'. Hmm. Olen hieman, ellen jopa paljonkin eri mieltä noista lauseista. Tiedollinen valmistautuminen synnytyksen fysiologiasta luo varmuutta ja helpottaa oloa uudessa tilanteessa. Taidollinen valmistautuminen luonnollisten kivunlievitysmenetelmien osalta mahdollistaa synnytysrauhan muodostumisen jo kotona synnytyksen alkumetreillä. Osatessasi itse helpottaa oloasi, tulee tunne selviämisestä ja pärjäämisestä. Toisaalta puolison varma tuki ja tsemppaava, rauhallinen olemus luovat varmuutta synnytyksen kulkuun. Opitut tiedot ja taidot eivät poissulje lääkkeellisiä kivunlievitysmenetelmiä. Hyvä valmistautuminen on myös sitä, että tiedostaa mahdolliset poikkeustilanteet ja miettii niitäkin valmiiksi. Ajatuksia synnytyksestä -kirjeeseen voi muunmuassa kirjata toiveensa myös sektiota varten tai tilanteeseen, jossa vauva joutuu erilleen äidistä. Valmistautuminen luo varmuutta ja rauhaa raskausaikaan. 

Johanna-kätilön on kirjoittanut mainion kirjoituksen synnytysvalmennuksen tärkeydestä kaikille äideille. Doulan tuki on kuin synnytysvalmennus kotona, juuri teille räätälöitynä.

10 syytä käydä synnytysvalmennuksessa

 

DOULA SYNNYTYKSEEN VALMISTAUTUMISEN TUKENA 350 euroa

Kaipaatko tukea raskausaikanasi synnytykseen valmistautumisessa, mutta ajatus doulasta mukana synnytyksessä tuntuu vieraalta? Haluaisit kuitenkin saada doulan tiedot ja taidot mukaan synnytykseesi? Työnsä hyvin tekevä doula, tekee itsensä tarpeettomaksi, kun äiti ja puoliso saavat kaiken tarpeellisen tiedon ja tuen raskausaikana. 

Tämä paketti on tehty perheille, jotka haluavat parhaan mahdollisen tuen ja taidot raskausaikana synnytykseen valmistautumiseen. Paketti sopii niin ensisynnyttäjille kuin uudelleensynnytäjillekin. Tapaamisten sisältö vaihtelee perheen toiveiden mukaan runkoa mukaillen. Paketti vastaa synnytysdoulapakettia, mutta ei sisällä synnytyksen aikaista tukea. 

 Kaikki tapaamiset on perheen kotona ja ovat kestoltaan 90-120 minuuttia. Pakettiin kuuluu kaksi tapaamista ennen synnytystä ja yksi imetysohjaus käynti synnytyksen jälkeen. Pakettiin sisältyy sähköpostituki paketin ostamisesta alkaen ja puhelintuki rv38-2 viiikkoa synnytyksen jälkeen. Paketin lunastaneille oma hinta muihin pakettihintoihin. Tutustumistapaaminen(60min) Rautatienkadun hoitolalla on veloitukseton.

Suuntaa antava tapaamisten runko, jota muokataan perheen tarpeiden mukaan: 

1.tapaaminen 

Tutustutaan ja keskustellaan äidin toiveista, käydään läpi ja tarvittaessa jutellaan tarkemmin aikaisemmista synnytyskokemuksista tai äidin peloista ja huolista. Tapaamisen sisältö vaihtelee perheen tarpeiden mukaan. Käydään läpi synnytyksen kulku vaihe vaiheelta ja synnytyksen hormonitoiminnan merkitys. Tällä tapaamisella doula opettaa puolisolle keinoja auttaa äidin raskausvaivoissa hieroen, akupainannalla, spinning babies tekniikoilla ja lempeillä kalvotekniikoilla.  Aloitetaan Ajatuksia synnytyksestä kirjeen kirjoittamista sairaalaa varten. 

2. tapaaminen

Tapaamisella jatketaan edellisen tapaamisen aiheita tarpeen mukaan. Ajatuksia synnytyksestä kirjeen viimeistelyä ja tarkastelua. Kirjeen pohjalta käydään läpi ja opetellaan luonnollisia kivunlievitysmenetelmiä, joista kirjoitetaan puolisolle oma muistilista, johon tukeutua synnytyksen aikana. Puoliso saa hyvät tekniikat haltuunsa ja paljon varmuutta oman rakkaansa synnytysmatkan rinnalle ja tueksi. Äiti voi rauhallisin mielin jäädä odottamaan synnytyksen alkamista, kun puoliso on hyvin valmistettu auttamaan koko synnytyksen ajan. 

(3. tapaaminen) 

Halutessaan perhe voi ostaa kolmannen kotikäynnin ennen synnytystä. Tapaamisen sisältö voi olla aiempien mukainen tai synnytyksen alkuvaiheen tuki perheen kotona ennen sairaalaan siirtymistä. Tuki kotona voi olla hierontaa, akupunktiota, spinning babies ohjausta tai varmistavaa läsnäoloa tarpeen mukaan(saatavilla tilanteen mukaan). Tapaaminen hinnoitellaan tuntiveloituksena.

Imetysohjauskäynti synnytyksen jälkeen

Imetyksen ensipäivät ja viikot voivat olla haastavia ja asiallinen, tiedollinen tuki on ensiarvoisen tärkeää. Tällä tapaamisella ihastellaan uutta perheenjäsentä, käydään läpi synnytyksen kulku ja opetellaan yhdessä imetystä. Imuote, imetysasennot, äidin hyvä ergonomia ja äidin riittävä lepo ja ravinto ovat onnistuneen imetyksen kulmakiviä. Imetysluottamuksen synty on ensiarvoisen tärkeää. 

Viimeisimmät postaukset

<< 2018 >>
  • ei postauksia

Toteutus: VÄRIKÄS