Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/eevak541/public_html/extranet/inc/core/core_mysql_db11.php on line 22
Raskausajan akupunktio; Symphysis pubis kipu
Perinteisen kiinalaisen lääketieteen kokonaisvaltaisia akupunktiohoitoja

Raskausajan akupunktio; Symphysis pubis kipu

« Takaisin
06.07.2016

Puhun vastaanotollani usein kivusta ja raskaudesta. Kokemukseni mukaan lähes kaikki kipu on hoidettavissa ja mikään kipu ei kuulu normaaliin raskaudenkulkuun. Valitettavan usein kuulen äideille sanottaneen kivun häviävän synnytyksen myötä. Kipua voi ja kuuluu hoitaa jo raskausaikana! 

Yksi yleisimmistä kivuista on häpyliitoskipu. Raskausaikana keho tuottaa hormooneja, jotka löystyttävät nivelsiteitä ja pehmytkudoksia. Mikäli lantiossa on epätasapainoa, se saa aikaan kipuilua lantiorenkaan heikoimmassa lenkissä. Oireen mukainen hoito helpottaa kipua usein viikoiksi ja yhdistettynä lantiota tasapainottaviin harjoituksiin päästään käsiksi myös oireen aiheuttajaan. 

Alla on asiakaskertomus, jonka julkaisen asiakkaan luvalla. Maijan kohdalla hoito auttoi jo yhdellä kerralla. Pitkään jatkuneet kivut ja isommat jännitys- ja epätasapainotilat vaativat aina enemmän hoitokertoja.  

'' Maija on 27 vuotias ensisynnyttäjä. Raskausaika oli mennyt todella mukavasti, mutta raskausviikolla 27 alkoi kipuilu häpyluun alueella. Kipu vaikeutti liikkumista, tehden siitä lopulta lähes mahdotonta. Yöunetkin kärsivät kivun herättäessä pienestäkin jalkojen liikkeestä. Maija joutui jäämään sairaslomalle kivun saadessa hänet lähes vuodepotilaaksi.

Maija kuuli ystävänsä saanen avun raskausajan kipuihinsa Eevan hoidossa ja päätti ottaa heti yhteyttä. Puhelimessa keskusteltiin kivunluonteesta ja Eeva kertoi tarkemmin hoidon kulusta. Maija kertoi hieman kammoavansa ajatusta neuloista, mutta kuullessaan neulojen vastaavan kooltaan paksua hiusta ja olevan lähes kivutonta, olo huojentui. Maija sai jo puhelimessa neuvoja kuinka helpottaa kipua kotona ja hoitoaikakin saatiin sovittua jo seuraavalle päivälle. 

Maija saapui hoitolaan puolisonsa saattamana, koska kävely oli todella vaikeaa. Puolison tullessa mukaan sovittiin heti hänen jäävän seuraamaan hoitoa sekä päätettiin yhdessä, että Eeva ohjaa myös Spinning babies harjoitteet kotihoidoksi. Harjoitteilla voi hoitaa lantion alueen kipuja kotona ja samalla tasapainottaa lantion pehmytkudoksia ja kohdun kannattimia. 

Eeva haastatteli Maijan tarkemmin, keskusteltiin raskauden kulusta ja Maijan voinnista. Eeva tekee jokaiselle asiakkaalle kiinalaisen lääketieteen mukaisen diagnoosin(ei vastaa länsimaisen lääketieteen tautimääritelmiä) ja hoito toteutetaan sen mukaan. Kivunhoidossa on tärkeää asiakkaan oma kuvaus kivusta. Maija totesi kivun olevan puukon iskun omaista terävää kipua häpyliitoksen kohdalla ja näytti sen leviävän lantion luista rakennetta pitkin toisinaan jopa selkäpuolelle saakka. Kipu sai myös aikaan tunteen jalan pettämisestä alta. 

Hoito aloitettiin Spinning babies harjoitteilla. Ensimmäinen harjoite provosoi kipua, mutta harjoitteen lopuksi kipu oli jo hellittänyt. Puoliso teki harjoitteet Maijan kanssa ohjauksen jälkeen ja hän koki ne yksinkertaisiksi ja helpoiksi toteuttaa myös kotona. Maijan kipu helpotti jokaisen harjoitteen myötä lisää. Oli aika siirtyä akupunktioon. 

Maija asettui hoitotuolille ja etsi tunnustellen kipukohdan. Yllätyksekseen alue ei ollut enää yhtä arka kuin aamulla. Eeva laittoi vain muutaman neulan kertoen samalla, että neulojen suuri määrä ei ole hoidon tehokkuuden tae, päinvastoin. Raskaana olevan keho on erityisen herkkä akupunktion kaltaiselle hoidolle. Maija tunsi pienen, hyttysen pistoa muistuttavan piston tunteen, mutta sen jälkeen hoito tuntui hänen sanoin rentouttavalta ja hyvältä. 

Neulojen annettiin olla paikoillaan 20 minuuttia. Maija pääsi tuolista ylös omin avuin ja totesi kivun olevan lähes poissa. Kotiin Maija vuokrasi Eevalta rebozoliinan harjoitusten tekoa varten. Spinning babies harjoitteista Maija sai mukaansa selkeät suomenkieliset ohjeet. Hän teki myös varauksen tenslaitteeseen synnytystä silmällä pitäen. 

Maija otti seuraavan kerran yhteyttä raskausviikolla 34 äitiysloman alettua ja kertoi kivun olleen poissa tähän saakka. Hän oli pystynyt palaamaan töihin, unenlaatu oli parantunut huomattavasti kivun kaikottua ja erityistä iloa tuotti se, että hän oli kyennyt taas käymään päivittäin kävelyillä. Nyt kipu oli palailemassa ja hän halusi tulla uudelleen hoitoon, jotta kipu pysyisi loppuraskaudenkin poissa. Akupunktiosta vaikuttuneena hän varasi samalla kolme hoitoaikaa synnystä valmistavaan akupunktioon.''

 

Viimeisimmät postaukset

<< 2019 >>
  • ei postauksia

Toteutus: VÄRIKÄS