Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/eevak541/public_html/extranet/inc/core/core_mysql_db11.php on line 22
Tens laite synnytyksen kivunlievittäjänä
Perinteisen kiinalaisen lääketieteen kokonaisvaltaisia akupunktiohoitoja

Tens laite synnytyksen kivunlievittäjänä

« Takaisin
25.11.2015

Tens laite on osoittanut tehokkuutensa synnytyksen ei-lääkkeellisenä kivunlievittäjä. Tens laite lähettää kehoon mietoa sähköimpulssia, joka toimii kahdella eri tavalla synnyttäjän apuna. Tens laitteita saa vuokrattua yrittäjiltä, yhdistyksiltä ja useimmista sairaaloista löytyy omansa. Tens laitteen paras hyöty saavutetaan kun laite otetaan käyttöön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Laitteen mukana tulee neljä 4cmx9cm liimapintaista elektrodia, jotka kiinnitetään selkään rintaliivirajan alle ja ristiluun seutuville. Elektrodeista lähtee piuhat helppotoimintaiseen laitteeseen, jota äiti saa käyttää omien tuntemustensa mukaan. 

Synnytys Tenssin perustoiminto nostaa kehon omaa endorfiinituotantoa, jolloin kaikki tuntuva kipu tuntuu lievempänä. Endorfiini on kehon omaa kipulääkettä, joka kiinnittyy aivojen endorfiinireseptoreihin. Endorfiinia erittyy ilman tenslaitettakin koko synnytyksen ajan siihen saakka, kunnes äiti ehkä päättää käyttää järeämpiä kipulääkkeitä kuten puudutteita. Puudutteiden vaikutuksen alettua keholla ei ole enää tarvetta erittää samaa määrää endorfiinia. Kehon tehokas, mutta hitaasti vaikutuksensa näyttävä niin kutsuttu feed back mekanismi reagoi herkästi muuttuviin tilanteisiin. Valitettavasti endorfiinin toiminta muuttuu kohtalaisen hitaasti, mutta kunnolla käynnistyttyään siihen voi luottaa. Synnytys harvoin etenee lineaarisesti kivun ja muiden tuntemusten suhteen, vaan normaaliin synnytykseen kuuluu useat kipupiikit. Kipupiikkeihin reagointi on yksilöllistä, mutta varmasti jokaiselle omalla tavallaan haastavaa. Endorfiinien aiemmin ihanalta tuntunut apu on poissa tai siltä se ainakin tuntuu. Keholla kestää 15-30 minuuttia vastata uuteen kivuntasoon sopivalla määrällä endorfiinia. Tens laitteen avulla saa endorfiinituotannon hieman nopeammin käyntiin ja todennäköisesti reagoimaankin hieman rivakammin muuttuneisiin tilanteisiin. Toisaalta laitteen tuoma apu on merkittävä vaikka jo siinä, että siitä tulee varmempi olo olla kotona supistusten alkaessa.

Synnytystä varten suunnitellussa Elle tens laitteessa(kuten muissakin synnytys Tensseissä) on supistusta varten oma Boost nappi. Boost nappia painamalla selkään tulevat sähköimpulssit muuttavat taajuuttaan ja tiheyttään. Tämä tuntemus lähtee kilpailemaan selkäytimen kipua kuljettavan radan muiden impullien kanssa saaden aikaan nk porttikontrollin aktivoitumisen. Selkäydin kykenee tehokkaasti välittämään vain yhden kipusignaalin kerrallaan, joten kaikki muut tuntemukset lievittävät sitä kovinta tuntemusta. Supistuksen loputtua äiti saa nappia painamalla palata normaaliin tens tuntemukseen. 

Tens laite saattaa aiheuttaa häiriötä sikiön sykeseurannassa, jos vauvalla on scalpanturi päässä. Yleensä näissä tilanteissa tens laitteen elektrodit ei ole ollut enää kunnolla kiinni. Laite tulee sammuttaa ensisijassa, jos häiriötä ilmenee. Muutoin laitteen käyttö on koettu hyväksi ja kipua lievittävä vaikutus on ollut huomattava. Laitteen vuokrahinta 2015 vuoden loppuun tehdyissä varauksissa on 40 euroa. Laitteen vuokra-aika alkaa raskausviikolta 38 ja kestää synnytyksen jälkeiseen kolmanteen päivään. Laitteen voi noutaa sovitusti Rautatienkadun hoitolalta, jossa opastan laitteen käytön. 

Laitteen vuokrauksen voit varata nettikaupasta tai sähköpostitse eeva at eevakoskinen.fi

Viimeisimmät postaukset

<< 2017 >>
  • ei postauksia

Toteutus: VÄRIKÄS